Supa de linte cu tamarind si usturoi - Dal Adas

de retetepersane in Supe, 11 Feb 2011 | 9554 vizualizari

 

Dal Adas este o supa foarte populara in Iran, in special in zona sudica. Este foarte consistenta si aromata, gustul picant al usturoiului completandu-se perfect cu cel acrisor al tamarindului

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de linte aleasa si spalata, aproximativ 500g
  • o ceapa mare
  • 4 graunti de usturoi mari sau mai multi - aroma trebuie sa fie evidenta
  • 2-3 linguri pasta de tamarind - dupa gust
  • 2 lingurite turmeric
  • 2 lingurite boia de ardei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte cu tamarind si usturoi - Dal Adas:

1. Se calesc in ulei ceapa taiata fin si usturoiul tocat, se condimenteaza cu turmeric si boia de ardei, amestecandu-se sa nu se arda.

2. Se adauga pasta de tomate, apoi lintea, se completeaza cu apa, se sareaza si se lasa sa fiarba.

3. Cand lintea este fiarta, se adauga treptat pasta de tamarind, gustandu-se dupa fiecare lingura. Supa trebuie sa fie acrisoara.

4. Se mai lasa sa fiarba 5 minute si se serveste cu paine prajita sau orez basmati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte cu tamarind si usturoi - Dal Adas" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte cu sfecla rosie